Billig forbrukslån

Banker og formidlere av lån selger lån som bare det i Norge om dagen. Det finnes nesten ingen grenser på hvem som trenger lån og hvor mye lån som trengs. Du får mange fordeler ved å ta opp forbrukslån som fleksible og raske lån, samt mye penger på dagen. Det er viktig å huske på at det også finnes mange ulemper med forbrukslånene som vi nå diskuterer videre.

Effektiv rente
Forbrukslån kan være dyre. Du må se hvor høy den effektive renten er. Effektiv rente er renten som baker inn alle kostnader og gebyrer lånet bringer med seg. Det er ikke noe vits å sjekke renten hos andre banker ved å lese på deres internettside om hva de tilbyr av laveste rente. Alle rentene er individuelle, slik at du faktisk må søke på lånet for å få renten som er tilpasset til deg. Det er først etter du har søkt på forskjellige lån at du vet hvor mye den effektive renten er hos de forskjellige bankene. Søk derfor på mange banker og sammenlign den effektive renten.

Kredittsjekk
En annen positiv ting med billig forbrukslån er at de krever ganske streng kredittsjekk. Du kan ikke bare be om å få et lån til 600.000 kroner når du har 200.000 kroner i inntekt som deltidsansatt. Dette er en ulempe for de som trenger lånet, men en fordel for banken. Det er banken som tar risikoen med å låne deg penger.