Høye gebyrer

Mange banker og tilbydere av forbrukslån legger på gebyrer i alle ledd. Dette er irriterende og også med på å fordyre lånet. Typisk gebyr er etableringsgebyr. Hvorfor legger man på et etableringsgebyr? Det er det ikke lett å bli klok på. Alle vet at hele poenget med å gi ut et lån er for å etablere det. Eneste grunnen til å legge på dette gebyret er for å tjene litt mer penger. Vi ser etableringsgebyr helt opp i 2000 kroners klassen. Da begynner det å bli dyrt og også ganske unødvendig.

I tillegg til dette gebyret legges det også opp til termingebyr. Siden hver termin er hver måned snakker vi altså om et månedsgebyr. Vi ser månedsgebyr på hele 70 kroner per måned. Det er stift da det ikke sendes ut faktura, men det er et dataprogram som sender ut denne fakturaen for banken. Ganske sprøtt å ta så mye betalt for dette, men det er penger som skal tjenes og da legger bankene på alle steder de kan.

Gjeldsproblemer
Den største ulempen med gjeld er at den må betales tilbake. Kan du ikke betale tilbake lånet så kan du få store personlige og økonomiske problemer. Disse problemene er absolutt det du ikke trenger når du har tatt opp et lån og også har andre regninger å slite med. Spar derfor penger mens du betaler ned på gjelden din slik at du kan betale ned fortere nå og da.